Je wilt als bedrijf het best mogelijke resultaat halen, maar hoe ga je te werk en waar moet je beginnen?
Agile Scrum Group ging één dag aan de slag met onze consultants om nóg klant- en resultaatgerichter te werken.

Waarom Agile & Scrum?

Het werken aan diverse opdrachten voor verschillende opdrachtgevers biedt een werkomgeving waarbij de consultant nauw samenwerkt met belanghebbenden. In het proces moeten de werkzaamheden zo efficiënt en effectief mogelijk zijn. Het werken binnen een scrum draagt bij aan deze werkwijze, de voordelen hiervan zijn:
– Optimale ROI
– Alleen werken aan wat nodig is
– Effectiviteit van het team verhogen
– Inzicht in voortgang van het proces

De training

De dag begint zoals elke vrijdag, maar dan met een scrummaster erbij. De consultants druppelen binnen en nemen nog even hun werkweek en avond door. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op de theorie van het werken binnen een scrumteam. Inbegrepen zijn onderwerpen zoals: het Scrum Framework, de verschillende rollen en de taken van een Product Owner, Scrum Master en Scrum Team.

De theorie is de perfecte voorbereiding voor hetgeen waarbij de consultants in actie komen, de praktijksimulatie. Het doel hiervan is zorgen voor een basiskennis van Agile Scrum, kennis van begrippen en rollen binnen het Scrum Framework. Dit moet leiden tot enthousiasme en kennis om scrum toe te passen binnen de organisatie.

Tijdens de praktijksimulatie wordt er in tweetallen gewerkt aan het bouwen van een fictieve stad. Hier hoeven geen hijskranen en vergunningen aan te pas te komen, er wordt gebouwd met lego, gewoon op kantoor. Ieder team werkt aan een gebouw dat je in iedere stad wel tegen kan komen, zoals een school , kantoorgebouw of ziekenhuis. In de eerste ronde is er nog geen sprake van sturing en dat is te merken. Zonder planning of aanwijzingen is de werksfeer erg informeel en het resultaat niet wat ze ervan verwachten. De stad lijkt nog niet op een stad.

De scrummaster beoordeelt aan het einde van de eerste sprint de gebouwen en stuurt bij waar nodig. Op een poster wordt onderscheid gemaakt tussen ‘done’, ‘doing’ en ‘to do’. Op deze manier kunnen doelen worden gesteld en krijgen de consultants meer inzicht op de processen en planning. Tijdens sprint twee wordt er al effectiever gewerkt en krijgen de gebouwen meer vorm. De tweede feedback van de scrummaster levert tijdens de derde sprint het meest effectieve werk op. Er staat een heuse stad.

Geïnteresseerd?

Wil jij ook als organisatie klant- en resultaatgerichter werken? Wij van Data Science Lab bevelen Agile Scrum Group aan vanwege de creatieve invulling van een zeer uitgebreide en praktische leerwijze van het werken binnen Agile & Scrum.

Meer informatie vind je op https://agilescrumgroup.nl