PGGM

Praatpaal voor ouderen

PGGM zorgt voor een betaalbaar, goed en duurzaam pensioen, voor klanten en hun deelnemers. Daarnaast dragen zij bij aan een leefbare wereld, gezond werken en vitaal ouder worden. Het datalab van PGGM is opgericht om relevant te blijven voor hun klanten en nog meer datagedreven te gaan werken. In het datalab wordt geëxperimenteerd en worden er nieuwe innovatieve oplossingen gevonden voor concrete businessvraagstukken.

Wij hebben de vraag gekregen wat de mogelijkheden zijn voor voice-interaction en hebben in een MVP (minimum viable product) een ‘praatpaal’ ontwikkeld. Deze applicatie is in staat om vragen uit de 5 meest voorkomende categorieen onderwerpen te antwoorden. (bijv. wanneer kan ik mijn pensioen aanvragen? Kan ik eerder met pensioen?, Ik kan niet inloggen, etc.)

Het doel van de MVP was om inzicht te verkrijgen in klantervaringen, nieuwe kansen die deze technologie kan bieden, de benodigde aanpassingen die dienen te worden gedaan in de huidige IT-architectuur en inzicht in de benodigde competenties die moeten ontwikkeld.

Download de Whitepaper

    *