Voor data scientists en data enthousiastelingen

Welkom bij de Databar. De nieuwe Nederlandstalige podcast over Data Science. Robert van Straalen (Lead Data Scientist) en Berend Dumas (Senior Data Scientist) nemen je mee in de wereld van Data Science, ze bespreken wat hun opvalt, duiken af en toe de techniek in maar gaan vooral graag in gesprek met leuke gasten.

De Databar 7 – Eindejaarspodcast – Data Science & AI trends voor 2023

In deze aflevering blikken we kort terug op wat ons is opgevallen in het jaar 2022. We kijken vooral vooruit, wat worden de data trends in 2023?

De Databar 6 – Mogelijkheden en uitdagingen van data in de Amsterdamse Haven, Port of Amsterdam

In deze aflevering van de Databar schuiven Elena Boscolo (Product Owner Data & Analytics) en onze Claudia Sulsters (Data Scientist) van de Port of Amsterdam aan. We hebben het over de mogelijkheden en uitdagingen van data in deze prachtige haven, duiken in op het onderwerp AIS data en hebben het over de toekomst: een 24/7 predictable port. Elena en Claudia bedankt voor deze hele interessante kijk in jullie (data)keuken. We kunnen wel stellen een haven is een goudmijn aan data. Luister nu snel!

De Databar 5 – Alles over HOT TOPIC Vector Databases

In deze aflevering van de Databar hebben we het over Vector Databases. Een hot topic! Aan de ene kant nieuw en revolutionair, maar aan de andere kant al in gebruik vooral bij de grote techreuzen. Maar wat is het precies? Wat kan je ermee? Wat is het verschil met de klassieke relationele database? Of de NoSQL? Waarom is dit zo vet? Waar liggen de kansen voor andere organisaties? Pak lekker een drankje, maak een wandeling en waan je even in onze databar. Cheers!

De Databar 4 – Wavy Health een (slimme) medical device app

Deze keer praten we met Daryl Autar, data scientist/ AI-specialist en medeoprichter van Wavy Health. Wavy Health is een medical device app die data uit smart wearbles (zoals fitbit or garmin) verzamelt en realtime analyseert om te bepalen wat voor stresslevel een individu ervaart en wat voor diegene een gezond stresslevel is. Op dit moment wordt de app getest door hartpatiënten met pijn op de borst. Voor deze patiëntengroep geldt dat hoe meer stress ze ervaren er ook een toename is van pijn op de borst. Als je voor deze groep inzichten kan geven in het individuele stresslevel kan je daardoor zorgen voor stress verlaging en daarmee dus ook de pijn op de borst verminderen. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Wat voor algoritmes komen eraan te pas? En hoe is het om als data scientist ondernemer te worden? Luister deze aflevering.

De Databar 3 – met ProRail over Fiber-Optic Acoustic Sensing

In het Datalab van ProRail wordt volop gewerkt met innovatieve technologie, sensoren en data. Met Cees-Jan Mas praten we over Fiber-Optic Acoustic Sensing: glasvezelkabels die geluidsgolven meten. Wat is er allemaal mogelijk met deze data? Luister het nu in deze aflevering van de databar!

De Databar 2 – Alles over MLOps

In deze aflevering van de Databar duiken we samen met Daan Duppen (Data Engineer) in MLOps: de kunst van het optimaliseren van alle processen in de machine learning life cycle. Wat is het precies? Hoe kun je het effectief oppakken? Of waarom zou je je er überhaupt mee aan de slag willen?

De Databar 1 – Data Strategie

Deze keer in de Databar schuift Job Gawel (data scientist/ data strateeg) aan en hebben we het over een data strategie. Wat is een data strategie? Hoe kan je het tastbaar maken? En waarom is het zo belangrijk?

QUESTIONS?

Suzanne Alberts (Marketing Manager)

+31(20) 303 1414