Agro Care – we bouwen één centraal dataplatform

Agro Care is een van de toonaangevende tomatenproducenten van Europa. Zij telen tomaten in diverse soorten, om tegemoet te komen aan de wensen van de grote retail-organisaties. Twaalf maanden per jaar wordt er een uniforme kwaliteit geleverd, door tijdens de groei niets aan het toeval over te laten. In de lichtarme perioden in Nederland blijft de productie op peil dankzij groeilicht. Extra capaciteit wordt gecreëerd met productielocaties in Afrika, Frankrijk, Marokko en Tunesië. Produceren met oog voor mens en natuur staat bij Agro Care voorop.

© Agro Care

Nieuwe partner: Agro Care ? DSL

Doel

Agro Care heeft de afgelopen jaren mooie stappen gezet om meer data- gedreven te werken. Er zijn verschillende operationele systemen die worden gebruikt om de belangrijkste data van dag tot dag op te slaan. Op basis van deze data zijn verschillende dashboards gebouwd, die door het management worden gebruikt om onderbouwd beslissingen te maken. Dit bevalt goed, waardoor binnen Agro Care de vraag naar inzichten door middel van dashboards groeit.

Er is nog geen centrale plek waar alle data van Agro Care wordt opgeslagen. Er zijn complexe query’s nodig om data te combineren en de dashboards te ontwikkelen. De operationele systemen worden langzamer door de query’s die voortdurend door de dashboards worden uitgevoerd. Er is een duidelijke noodzaak om een data infrastructuur te bouwen die deze knelpunten oplost. Een schaalbare en stabiele data-omgeving. Een oplossing voor dit probleem is een data platform dat gebruik maakt van een data warehouse. Met als hoofddoel om alle data van Agro Care centraal op te slaan en eenvoudig beschikbaar te stellen voor BI en Data Science toepassingen.

Aanpak

Voor Agro Care gaan we hun eigen dataplatform realiseren. Aan het eind van het project heeft Agro Care een state-of-the-art data platform met bijbehorende data infrastructuur. We kijken erg uit naar deze samenwerking.