ARTIS

Vanuit ons label ‘Data For Good’ hebben ARTIS en Data Science Lab. de handen ineengeslagen om te starten met de ontwikkeling van een chatbot. De chatbot heeft als doel om veelgestelde vragen op te vangen en zo de potentiële bezoekers te helpen en wegwijs te maken binnen de website. Hiermee ontlast ARTIS de backoffice. Hoewel veel van de informatie online is te vinden, komen er toch nog veel mails binnen met een algemeen karakter. Dit zijn vragen die door middel van een chatbot eenvoudig kunnen worden beantwoord. Dit kan door de gebruiker direct antwoord te geven op de gestelde vraag of direct door te verwijzen naar de juiste pagina op de website.

Voor de ontwikkeling van de chatbot maken we gebruik van de Azure Bot Services in combinatie met de QnAMaker. Deze laatste tool wordt gebruikt als ‘kennisbank’ waarin verschillende standaard vraag-antwoord combinaties kunnen worden toegevoegd en getest. Dit wordt gedaan via een losse applicatie waardoor de medewerkers van ARTIS te allen tijde zelf de kennis van de chatbot kunnen bijhouden en bijschaven. De Azure Bot Services wordt vervolgens gebruikt om de chatbot in te hosten.

Momenteel is de eerste versie van deze chatbot gereed. Na het welkomsbericht kan accuraat antwoord worden gegeven op de vraag die via de chat wordt gesteld. Wanneer met minder dan 60% zekerheid het juiste antwoord kan worden geven, vraagt de chatbot om verduidelijking. Mocht de chatbot twijfelen tussen antwoorden kan de gebruiker kiezen uit een aantal vragen die mogelijk worden bedoeld. Vervolgens wordt deze informatie gedeeld met de beheerders van de chatbot, waardoor de kwaliteit en correctheid van de antwoorden continue worden verbeterd. Wanneer de vraag te specifiek, onduidelijk of gecompliceerd is, wordt de gebruiker pas doorverwezen naar de backoffice van ARTIS.

Momenteel wordt er hard gewerkt achter de schermen om de chatbot online te zetten, zodat bezoekers van de website ermee aan de slag kunnen. Binnenkort meer hierover!

Gerelateerde blog

RoastedBot

| Data for Good | No Comments
Wie kent het niet: je bent net lekker aan het koken, met de Spaanse olijfolie nog aan je vingers, en…