Fokker

Uit hoeveel onderdelen bestaat één vliegtuig? Fokker, fabrikant en leverancier van regionale, commerciële en militaire luchtvoertuigen, heeft dagelijks te maken met een enorme hoeveelheid onderdelen die een vliegtuig in- en uit gaanVoor alle inkomende reparatie of onderhoud klussen voorspelt onze Random Forest Classifier voor ieder onderdeel uit welk type vliegtuig het afkomstig is en welke operator hierbij hoort. Daarnaast wordt op basis van werkplaats rapportage door een model geclassificeerd of er een defect onderdeel is gevonden. 

Recente marktprijzen van onderdelen worden elke week door een webscraper opgehaald van een online marktplaats. Deze data worden vervolgens opgeslagen in een SQL-database. Om deze data inzichtelijk te maken voor de relevante afdelingen hebben we een API ontwikkeld die deze data beschikbaar maakt voor gebruik in bijvoorbeeld Excel. Daarnaast is ook een dashboard gemaakt die de data van de API laat zien. 

Naast marktprijzen worden ook voorraden en aanbieders opgehaald en opgeslagen door middel van een API. Omdat deze data alleen tegen betaling beschikbaar is worden alle API oproepen langs de database gehaald zodat er niet dubbel betaald wordt voor dezelfde data. Het opzoeken en inkijken van deze data gaat ook via een door ons ontwikkeld dashboard. 

De informatie die wij hiermee beschikbaar maken helpt verschillende afdelingen met hun werkzaamheden door recente data makkelijk beschikbaar te hebben. Daarnaast hebben we ook gezorgd voor besparing van kosten op data acquisitie door onze dashboard en API. 

Gerelateerd artikel

Webscraping

| Data for Good, Leisure | No Comments
Data is de fundering voor een geslaagd data science project. Soms is alleen niet alle gewenste data direct voor handen.…