HATCH – ‘where to buy’ solutions

Hatch is een marketingtechnologiebedrijf dat toonaangevend is op het gebied van ‘Where to Buy’-oplossingen en -diensten. Hatch verbindt topmerken met wereldwijde retailers (zowel online als offline), waardoor consumenten via elk contactpunt producten kunnen kopen.

Dashboard optimaliseren met focus op data-innovatie

DOEL

Hatch biedt haar klanten een dashboard aan waar zij de effectiviteit van de services van Hatch kunnen inzien. Denk hierbij aan het aantal leads en sales dat zijn verkregen door de ‘where to buy—solutions’ van Hatch.

Het doel van het project is om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan de bestaande dashboards, waarbij de focus ligt op innovatie die data-experts met zich meebrengen.

De deliverable van dit project is een concept van een nieuw versie van het dashboard, inclusief nieuwe functionaliteiten en instructies welke data-transformaties er gedaan zijn om de features te kunnen realiseren.  Aan de hand van dit concept kunnen ontwikkelaars van Hatch zelf overgaan tot definitieve ontwikkeling.

RESULTAAT

Door dit project heeft Hatch een nieuw conceptdashboard dat dient als startpunt voor hun ontwikkelaars, en bevat:

 • Nieuwe, innovatieve, en vanuit data-oogpunt gedreven functionaliteiten
 • Nieuw design
 • Documentatie (papier en video’s) voor de ontwikkelaars waarin alle data-transformaties zijn beschreven zodat dit gemakkelijk gerepliceerd kan worden

AANPAK

 1. Analyse
  1. Interviews met diverse belanghebbenden binnen Hatch dat dient als startpunt voor onze data analyse
  2. Data analyse a.d.h.v. een data-dump, bestaande uit click- en leaddata
 2. Definieren
  1. Sessie met stakeholders vanuit Hatch om op basis van de interviews en data-analyse een concrete lijst op te stellen van functionaliteiten die gebouwd gaan worden
  2. Sessie met UX-designer om nieuwe design van het dashboard uit te werken
 3. Ontwikkeling
  1. Een conceptdashboard maken met alle nieuwe functionaliteiten, conform aan het nieuw ontwikkelde design

(Iteratief proces middels Agile/Scrum methodiek)

Hatch