Porta Nova

Wat zijn de eerste stappen tot een datagedreven rozenkwekerij? Voor Nederlands grootste rozenkwekerij Porta Nova hebben wij een viertal dashboards ontwikkeld voor het management team. De data wordt o.a. verzameld door sensoren die de luchtvochtigheid en temperatuur binnen de kassen meten. Ook met behulp van camera’s worden de kwaliteit van de Naomi rozen gemeten en toegekend aan verkoopklassen.

Een datagedreven rozenkwekerij

PROBLEEM

Data van verschillende afdelingen aan elkaar koppelen in een centrale database. Vervolgens deze data geautomatiseerd inzichtelijk maken voor de afdelingsleiders en het management.

RESULTAAT

Met behulp van geautomatiseerde dashboards kan elke afdelingsleider zijn afdeling beter monitoren. Onregelmatigheden kunnen snel worden getraceerd en worden verklaard aan de hand van de data.

Het management beter kan hun overall performance snel en overzichtelijk bekijken. Ook kunnen ze hun beleid gemakkelijker afstemmen, en prognoses maken voor komende perioden.

AANPAK

1. Databronnen samenbrengen

Data van verschillende bronnen binnen de organisatie worden aan elkaar gekoppeld, en samengebracht in een nieuwe database: de ‘single source of truth’. Deze database, bestaande uit meerdere tabellen met historische data, wordt later gebruikt voor de rapportage, zodat iedereen met dezelfde en correcte data werkt.

2. Dashboards per afdeling

Voor elke afdelingsleider wordt een dashboard opgesteld met gewenste KPI’s. Voor het management wordt een geselecteerd aantal KPI’s samengesteld in een apart dashboard. Ook wordt een gateway-verbinding tussen de dashboards en de database gemaakt, zodat de dashboards altijd de meest recente data bevat.

Gerelateerde blog

Werken met agile scrum

| Data for Good | No Comments
Je wilt als bedrijf het best mogelijke resultaat halen, maar hoe ga je te werk en waar moet je beginnen?…