WUA

WUA is expert op het gebied van het benchmarken van de digital customer journey. Zij leveren waardevolle inzichten waarmee klanten hun digital customer journey kunnen aanscherpen. Data Science Lab. helpt WUA met het onderzoeken van “open” antwoorden (tekst data), om zo ook uit deze data zoveel mogelijk waarde te halen voor de klanten van WUA.

Digital Experience Benchmarks.

PROBLEEM

WUA wilt de respondenten  automatisch kunnen beoordelen op kwaliteit van invullen van het onderzoek. Hiermee wil WUA betere en efficiëntere beslissingen maken met behulp van data science. De uiteindelijke oplossing moet kosten besparen en kwaliteit verbeteren.

RESULTAAT

Een API is opgezet welke respondenten data classificeert. Dit gebeurt a.d.h.v. een gewogen gemiddelde van een rule based model en een decision tree.

De API geeft een classificatie indien het binnen een behaalde marge zeker denkt te zijn over de desbetreffende respondent. Indien dit niet het geval is beoordeeld WUA die respondent handmatig. Naast een classificatie geeft de API ook inzage in de zekerheidspercentages en mogelijke redenen tot afkeuren.

Het uiteindelijke model is in 86% van de gevallen zeker genoeg om een beoordeling te geven.. Hierbij is het in 97% van de gevallen ook een correcte beoordeling.

AANPAK

Omdat WUA graag inzicht heeft in de beslissingen die worden gemaakt, en eventueel onzekere gevallen nog zelf gaat beoordelen, is er gekozen om parallel een rule based en een classificatie model te ontwikkelen. Hiermee kan er meer sturing gegeven worden aan de beslissingen welke gemaakt worden.

Daarnaast is het voor WUA van belang dat er zo min mogelijk fouten doorstromen in het onderzoek en gelijker tijd dat goede respondenten niet onnodig worden afgekeurd. Vandaar is er voor gekozen om respondenten waarbij het model niet zeker genoeg is handmatig te beoordelen.

Gerelateerd

A.Iris

| Data for Good | No Comments
Bijna de helft van de ouderen in Nederland voelt zich eenzaam. Gelukkig zijn er veel initiatieven die ouderen helpen met…

Gerelateerd

RoastedBot

| Data for Good | No Comments
Wie kent het niet: je bent net lekker aan het koken, met de Spaanse olijfolie nog aan je vingers, en…