Britt

Britt rondde haar Bachelor Business Analytics af en is momenteel bezig met een dubbele Master Econometrics & Operations Research en Business Analytics. Hiermee is Britt de eerste werkstudent van Data Science Lab. Tijdens haar studie werkte zij aan diverse real-life casestudies voor onder andere KLM Engineering & Maintenance en SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeerveiligheid). De les die ze heeft geleerd is om de juiste vragen te stellen bij de start van een project. Het is belangrijk om realistische doelen vooraf stellen. Hiermee voorkom je dat er verkeerde verwachtingen geschept worden en kostbare tijd aan het begin van een project verloren raakt aan zaken die niet haalbaar zijn.

Een mooi voorbeeld binnen ons werkveld vindt ze de toepassing van image recognition om bijvoorbeeld bosbranden sneller te kunnen detecteren zoals in Australiƫ. Daarnaast heeft Britt de wens om met behulp van data science de evolutie van virussen te kunnen voorspellen. Op dit moment een erg actueel onderwerp. Door inzicht te krijgen in toekomstige mutaties van bijvoorbeeld COVID-19 zouden er (nog) sneller vaccinaties kunnen worden ontwikkeld wanneer er bijvoorbeeld nieuwe virusvarianten opduiken. Kortom, genoeg uitdagingen in ons werkveld!

Wat je van Britt kan leren is hoe je met behulp Data Augmentation je dataset kan vergoten zodat het toepasbaar is voor deeplearning modellen.

Vragen?