Dennis

Om onze Dennis kun je niet heen. Zijn grote hobby is powerliften en dat is te zien. Het allerliefste combineert hij zijn werk als Data Scientist met powerlifting/fitness. Denk hierbij aan trainings- en voedingsschema’s voorspeld door data voor jouw optimale resultaat. Als kleine jongen, dat kunnen we ons bijna niet meer voorstellen, had onze Dennis al hoge ambities. Letterlijk, want kleine Dennis wilde graag kraanmachinist worden. Geen machinist, maar wel machine learning. Eerst heeft hij zijn bachelor Informatica behaald en daarna zijn master Data Science.

Terug naar de toekomst. In welke branche wordt nog te weinig gebruik gemaakt van AI? Volgens Dennis is dat binnen de politiek. AI kan in de toekomst meer gebruikt gaan worden bij het maken van wetten. Uiteraard moeten we daarbij goed opletten voor foute biases. Het mag niet zo zijn dat de AI onterecht een discriminerende bias aanleert. Daarnaast moet Data Science als vakgebied veel toegankelijker worden zodat we het meer en meer terugzien in ons dagelijks leven. We kunnen bijvoorbeeld AI gebruiken om mensen te helpen met het scheiden van afval.

Het ultieme toekomst stipje op de horizon ligt toch wel in de gezondheidszorg. We hebben al kleine stappen gezet in de voorspelling van genexpressie, maar hier kunnen we nog veel meer mee gaan doen. Zo kunnen we in een vroeg stadium bepaalde ziektes herkennen en hopelijk een hoop levens redden en leed besparen.

Vragen?