Martijn

Martijn rondde in Nijmegen zijn BSc Artificial Intelligence en in Tilburg zijn MSc Data Science, Business & Governance af, waarna hij vertrok naar Haarlem. Naast zijn studies heeft hij zich veel bezig gehouden met web- en app-development. Hierin zocht Martijn altijd naar de beste manier om een ontwikkelde app te implementeren voor de business, zodat men er daadwerkelijk mee kan gaan werken. In zijn vrije tijd is hij altijd in de weer met muziek. Hij heeft 16 jaar fanatiek gedrumd en heeft een zwak voor militaire orkesten. Mocht hij ooit nog een aanbod krijgen om betaald musicerend de wereld over te gaan, zou hij deze kans zeker overwegen!

Ook Martijn is niet vreemd binnen de wereld van data science en sport. Hij heeft afgelopen tijd aan verschillende projecten gewerkt om inzicht te verschaffen in data van voetbalclubs. Hij zou heel graag deze business cases naar een hoger niveau tillen. Het lijkt hem erg interessant om tijdens wedstrijden real-time berekeningen en voorspellingen uit te voeren om concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van de tegenstander. De Formule 1 is een schoolvoorbeeld, waar in split-second beslissingen worden genomen gebaseerd op data. Op deze manier won Max Verstappen de race in England omdat zijn data engineers tijdens de kwalificatie voor een afwijkende strategie hadden gekozen, gebaseerd op deze data. Deze kennis ook in het voetbal toepassen ziet hij als een mooie ontwikkeling. Hij zou heel graag mee willen werken om in de toekomst een data-strateeg langs het voetbalveld in de dug-out te zien zitten.

Martijn ziet de mooiste ontwikkeling van AI gewoon in ons dagelijks leven. Neem een voorbeeld aan Google Maps en Apple. Google Maps weet precies hoe laat je moet vertrekken om op tijd op kantoor aan te komen en de AirPods optimaliseren continue het oplaadgebruik om de levensduur van de accu te verlengen. Maar ook meer complexe oplossingen fascineren hem. Hij is van mening dat de industriƫle branche en de bouwsector ook nog veel winst kunnen behalen door het toepassen van slimme technieken. Denk hierbij aan de optimalisatie van bouwontwerpen, energieverbruik of verduurzaming.

Vragen?