Sara

Na haar Bachelor Econometrie & Operational Research en haar Master Business Analytics & Quantitative Marketing, sloot Sara zich aan bij het team van Data Science Lab. Nadat ze op de middelbare school ontdekte dat biologie niets voor haar was weggelegd, liet ze haar droom om dierenarts te worden varen. Op haar bucket list staat het maken van een reis naar Afrika om de big five te spotten!

Sara wil graag werken aan een model dat een bijdrage kan leveren aan de wereldwijde klimaatverandering en armoedebestrijding. Gelukkig biedt Data Science Lab Labdagen en tijd voor Data for Good projecten aan, zodat Sara zich bezig kan houden met maatschappelijke projecten.

Volgens Sara betreft de grootste uitdaging binnen data science de acceptatie van het gebruik van AI. Vanwege de exponentiele groei van beschikbare data in combinatie met de ontwikkeling van nieuwe technieken, worden de uitkomsten van modellen steeds waardevoller. Hoewel bepaalde sectoren nogal huiverig zijn over het gebruik van algoritmes en robotica, wordt dit in de toekomst waarschijnlijk steeds meer geaccepteerd. Uiteraard is hierin ook een rol weggelegd voor ons als data professionals. De Overheid heeft hier een belangrijke rol in volgens Sara. De hoop is dat voornamelijk de zij meer gebruik gaat maken van AI. In veel gevallen wordt het nog te weinig ingezet, terwijl er enorm veel kansen zijn om data science als ondersteunend hulpmiddel in te zetten.

Vragen?