ARTIFICIAL INTELLIGENCE / DATA SCIENCE

De cursus geeft door concrete voorbeelden een goed beeld van kunstmatige intelligentie en wat je met machine learning en algoritmes kan doen.

Deze cursus is vooral geschikt voor business analisten en managers die veel te maken krijgen met deze nieuwe toepassingen en deze op waarde moeten kunnen beoordelen. Een ideale basis voor het genereren van awareness binnen de organisatie, het beoordelen en schrijven van business cases en het managen van kunstmatige intelligentieprojecten. Een neuraal netwerk kan gezien worden als een apparaat met miljoenen draaiknoppen waarbij een algoritme met miljarden draaiknoppen en voorbeelden, de beste instellingen voor deze knoppen gaat uitrekenen. Achter het clusteren van bijvoorbeeld klantgegevens hoeft niet een ingewikkeld algoritme te zitten, waardoor met wat rekenkracht heel veel gegevens kunnen worden verwerkt. 

In deze cursus wordt de theorie van een aantal machine learning algoritmes behandeld en hoe je deze algoritmes kunt toepassen op echte gegevens. Met behulp van eenvoudige programmeercodes zien we hoe gegevens worden geclusterd en voorspelmodellen en neurale netwerken worden gemaakt. We laten zien hoe een data scientist een code schrijft om complexe problemen op te kunnen lossen. Hoe schoon en gestructureerd moet je data zijn? Wat is een machine learning vraagstuk en wat is ouderwetse data analyse? Kloppen de verbanden die het algoritme vindt of zit er een bias in mijn brondata? Je leert een brug te slaan tussen de ‘business’ en data science.

Brochure bekijken

Interesse of vragen?