Python

Python wordt tegenwoordig veel gebruikt als standaard programmeertaal en wordt meer en meer gebruikt voor machine learning en neurale netwerken. De cursus is hands-on, wat betekent dat we vrijwel meteen beginnen met het werken met Python code. Na drie dagen ben je in staat om eenvoudige analyses in Python te doen en verder zelfstandig je weg te vinden.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die nu veel met Excel werkt en tegen de grenzen van de mogelijkheden aanloopt. Je leert omgaan met grote hoeveelheden data, hoe je data inzichtelijk maakt, wat je met de data hebt gedaan en hoe je dit visualiseert. Je leert data science vraagstukken herkennen, zelfstandig de eerste analyses doen en zelf algoritmes maken. Je leert hoe je inhoudelijk en technisch kunt sparren met je data science team om zo de waarde uit de data te halen. 

We kijken naar het opzetten van je Python-omgeving, de basisconcepten, hoe je data kunt importeren, opschonen en transformeren. Hierna kijken we naar de toepassingen van machine learning zoals het maken van regressieanalyses, classificeren en het clusteren van data. Ook behandelen we de mogelijkheden binnen Python van het visualiseren van data met matplotlib, seaborn en plotly/dash. Op deze manier heb je in drie dagen voldoende hands-on kennis en voorbeelden om te beginnen met eenvoudige analyses in Python en heb je de basisbeginselen om zelfstandig meer geavanceerde cursussen te volgen. 

Brochure bekijken

Interesse of vragen?