GitHub Copilot is een hot topic onder ontwikkelaars, als DSL kunnen we hier niet aan voorbijgaan. Als dataliefhebbers zijn we altijd op zoek naar innovatieve tools om ons werk te kunnen verbeteren en om nog slimmer met gegevens om te gaan. Vandaar dat we deze maand GitHub Copilot voor jou gaan testen in onze GitHub Copilot pilot.

We zijn nu vlieguren aan het maken om deze Copilot grondig te testen om te zien of het een waardevolle toevoeging kan zijn aan ons arsenaal van data science tools. In deze blogpost vertellen we je alles over onze ervaringen tot nu toe.

GitHub Copilot: Wat Is Het?

GitHub Copilot is een geavanceerde AI-coderingspartner die is ontworpen om ontwikkelaars te helpen bij het schrijven van code. Het maakt gebruik van OpenAI Codex, een recent ontwikkelt AI-systeem door OpenAI, om context te extraheren uit geschreven code en opmerkingen. Vervolgens stelt het nieuwe regels of volledige functies voor. Het belooft ontwikkeling te versnellen en efficiënter te maken, en dat maakt ons natuurlijk nieuwsgierig!

Onze Pilot Aanpak

We testen GitHub Copilot een maand met een aantal collega’s. Gedurende deze periode zullen we GitHub Copilot gebruiken in verschillende projecten om de prestaties en functionaliteit te beoordelen. We willen zien hoe goed het zich aanpast aan onze unieke datascience-behoeften en of het ons werk kan verbeteren.

Privacy en Veiligheid: Onze Prioriteit!

Privacy en beveiliging staan voorop in alles wat we doen. Voordat we aan deze pilot begonnen, hebben we zorgvuldig gekeken naar hoe GitHub Copilot omgaat met gegevens. We willen er zeker van zijn dat gevoelige informatie veilig blijft. Goed nieuws is dat GitHub Copilot geen gebruik maakt van onze code. Hierover kun je meer lezen in de GitHub Copilot for Business Privacy Statement waar wordt gesproken over de beveiligingsaspecten van GitHub Copilot.

Onze Verwachtingen

We hebben hoge verwachtingen van GitHub Copilot, maar we begrijpen dat elke tool zijn sterke en zwakke punten heeft. We hopen te ontdekken waar het schittert en waar het nog verbeterd kan worden. Aan het einde van deze pilot zullen we grondig evalueren of we GitHub Copilot een aanwinst is voor je Data Science werkzaamheden.

We houden je op de hoogte van onze bevindingen, lessen die we hebben geleerd en eventuele verrassingen die we onderweg tegenkomen. Dus, blijf op de hoogte en volg ons voor updates!

Heb je vragen of opmerkingen over onze GitHub Copilot-pilot of wil je je eigen ervaringen delen? Neem gerust contact met ons op!

VRAGEN?

Younes Seghrouchni

younes.seghrouchni@datasciencelab.nl

+316 28 47 67 67