Data Science & AI, NLP

DSL test GPT Builder van OpenAI door zelf te bouwen

Written by
DSL
Published on
november 16, 2023
DSL blog
OpenAI heeft sinds 7 november 2023 een nieuwe feature, GPT Builder. Hiermee bouw je je eigen GPT zonder code te hoeven schrijven. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om snel je eigen chatbot op te zetten. Je kan er veel mee en op dag 1 schoten het aantal nieuwe apps met vette toepassingen als paddenstoelen uit de grond.Wat is hier nu zo uniek aan?
GPT Builder kan gaan leiden tot een multi-billion app boom aangezien het de interactie met generative AI kan veranderen. Waarom? Je kan makkelijk zelf je app bouwen door enkel te chatten, er komt dus geen code aan te pas. Klik hier voor diverse interessante voorbeelden die al zijn gebouwd via de GPT Builder. Van coffee critic, stemwijzer GPT tot aan een loopmaatjes communityVerder was er nog geen mogelijkheid om je webbrowser te linken aan je GPT, dit kan nu wel. Heel interessant want daardoor wordt het sneller een tastbare applicatie dan alleen een chatbot.

Is het zo fantastisch als het lijkt?
Op het eerste oog lijkt het natuurlijk allemaal geweldig, maar om dit te toetsen heb ik, Reinier (data scientist bij DSL) de proef op de som genomen en zelf een GPT geprobeerd te bouwen. Ik neem je graag mee in mijn bevindingen.

Eigen actuele GPT: RijmGPieT
Nu zo vlak voor sinterklaas begint het bij de meeste mensen toch wat spannender te worden ‘de sinterklaasgedichten stress’ slaat toe. Voordat je het weet eindig je toch weer met ‘Sint zat te denken…’. Dit jaar niet, en daar ga ik je bij helpen. Ik heb namelijk een Sinterklaasgedichten GPT gebouwd die je helpt om Sinterklaasgedichten te schrijven, genaamd RijmGPieT.’

Het instellen van de eigen GPT kost wel aardig wat tijd maar binnen 2 uur heb je zeker wat staan. Ik vind wel dat het beter werkt dan dat je de ‘standaard’ chatGPT je gedicht laat schrijven. Nu deze RijmGPieT bestaat, help ik je graag op weg naar je originele sinterklaasgedicht. Probeer hem hier uit en laat weten wat je ervan vindt. *Je hebt een een plus account nodig voor gebruik.

Hier kan je alvast zien wat voor gedicht onze RijmGPieT heeft gemaakt voor Data Science Lab.

Conclusie
Het kost tijd om je GPT goed in te richten, maar als het eenmaal staat dan werkt het goed en beter dan ChatGPT. De verschuiving van coderen naar een applicatie bouwen met GPT Builder vereist veel creativiteit, maar je ziet wel direct de uitkomst. Voorspelling: ik verwacht dan ook dat er super veel applicaties uit voortkomen waar je het idee waar je al een tijd mee rondloopt toets. Je hebt wel een ChatGPT Plus account nodig à $20, waardoor niet iedereen je applicatie gratis kan gebruiken. Is het de $20 waard? Of gaan ze het straks gratis toegankelijk maken? Het zijn allemaal vragen waar we naar verwachtingsnel antwoord op zullen krijgen. Stay tuned! Ben jij benieuwd wat GPT Builder voor jouw ideeën of organisatie kan betekenen? We komen graag langs om je te adviseren.

Vragen? Neem contact met ons op

Blog

Dit is ook interessant

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

AI kerstkaart persoonlijk

Je kent het wel: de kerst komt eraan en weer ben je te laat om kerstkaarten te versturen. Je ouders, tante Jannie…

Churn reduceren

Herken je dat? Als organisatie met abonnement-services staat waarschijnlijk het reduceren van churn op de agenda. Niet het meest populaire onderwerp, want…

Wat zijn de mogelijkheden van GenAI, Large Language Models (LLM’s) voor de interne organisatie? Hoe implementeren we een LLM doelmatig voor organisaties….

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuwe blog?