Podcast

De Databar

Welkom bij de Databar. De Nederlandstalige podcast over Data Science & AI.

Luister nu op

De Databar 18 - Data Democratization

Dit keer in de databar gaan we het hebben over data democratization. Een mond vol, daar laten we het dan ook bij. Veel luisterplezier.

De Databar 17 - Handige Python Packages

Cees, Robert en Sam duiken deze aflevering de techniek in. We gaan het hebben over Python Packages. Packages die je misschien (nog) niet kent en super handig zijn. Veel luisterplezier!

De Databar 16 - Data & AI Trends voor 2024

Welkom bij de eerste aflevering van 2024, schuif lekker aan. We gaan vooruit blikken en Data & AI trends voorspellen voor dit kersverse jaar 2024. Wordt dit nou echt het jaar van de zelfrijdende auto’s? Wat gaan we horen van augmented analytics? Er komen allemaal nieuwe tools/ toepassingen, welke blijven plakken?

De Databar 15 - Eindejaarsspecial 2023

Wat een jaar, 2023, een AI hype jaar. We bespreken wat we allemaal hebben meegemaakt en blikken terug op onze voorspelling in de vorige eindejaarspodcast van 2022!

De Databar 14 - Data Strategie

De R zit in de maand het is guur, nat en winderig buiten hoogste tijd om eens lekker binnen onze podcast te luisteren. We gaan het hebben over data strategie met onze data strategen of ook wel, data innovatie consultants, analytics translators, programma managers, product owners 😉

De Databar 13 - LMM veiligheidsrisico’s

In deze aflevering van de Databar schuiven Manouk Draisma en Jakob Cassiman aan. Allebei entrepreneurs die zich verdiepen in LLM’s en vooral in de veiligheid hiervan. Wat voor veiligheidsrisico’s zijn er? Denk aan datalekken en prompt hacking.

De Databar 12 - De toenemende rol van Engineering ten opzichte van Data Science

Duik dieper in de evoluerende wereld van data engineering met Job, Robert en onze eigen data engineer Wink! In deze boeiende aflevering verkennen zij de essentie van data engineering, de nauwe band met data science en de toekomstige ontwikkelingen van het werkveld.

De Databar 11 - De Data Scientist Essentials

De werkomgeving speelt een cruciale rol in het succes van een data scientist. Maar wat maakt een werkplek echt ideaal? Job, Sam en Robert verkennen de verschillende aspecten, van de fysieke omgeving tot de technologische hulpmiddelen die essentieel zijn voor het uitvoeren van complexe analyses en modelleringen.

DSL podcast
Over

Wat bespreken we in de bar,

In onze bar, de Databar, nemen Robert van Straalen (Lead Data Scientist), Cees Kaandorp (Data Scientist) en Sam van der Voort (Data Scientist) je mee in de wereld van Data Science & AI. We bespreken wat ons opvalt, duiken af en toe de techniek in maar gaan vooral graag in gesprek met leuke gasten.

Ben jij al geabonneerd?

De Nederlandstalige podcast over Data Science & AI.
Archief

Alle afleveringen

De Databar 18 – Data Democratization

Beluister

De Databar 17 – Handige Python Packages

Beluister

De Databar 16 – Data & AI Trends voor 2024 – onze voorspellingen

Beluister

De Databar 15 – Eindejaarsspecial – 2023 een AI hype jaar

Beluister

De Databar 14 – Data Strategie

Beluister

De Databar 13 – LLM’s veiligheidsrisico’s | Prompt Injections

Beluister

Ideen voor de podcast?

Laat hieronder weten welke onderwerpen jij wilt terug horen in de podcast

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Adres:
Donker Curtiusstraat 23C
1051 JM Amsterdam
Contact:

© 2024 Data Science Lab. All rights reserved. Design & Development by Yourtechclub