Eind september zijn we gestart met de DSL GitHub Copilot pilot om voor jou te testen of dit een waardevolle toevoeging is. Tijdens deze pilot kregen wij steeds meer tips binnen over Codeium. Natuurlijk hebben we deze tool voor jullie toegevoegd. Ze beloven allebei een revolutie te zijn voor de manier hoe developers code schrijven. Komen ze deze belofte na? We nemen je mee in een battle tussen Copilot en Codeium.

GitHub Copilot; Your AI pair programmer
GitHub Copilot, ontwikkeld door GitHub in samenwerking met OpenAI, is ontworpen om developers te ondersteunen met AI-aangedreven code-aanvullingen en documentatiehulp.

De test
Tijdens onze pilot met GitHub Copilot merkten we een significante toename in productiviteit. Ons DSL testers hebben het voornamelijk gebruikt voor het schrijven van documentatie en het automatisch aanvullen van code. Daarnaast is er een ingebouwde chatfunctie om vragen te stellen, à la ChatGPT. Handig!

Nadeel? De kwaliteit van de gegenereerde code is niet perfect en vereist nog een scherpe blik. Met name voor complexere code is Copilot minder effectief.

Overall, merken wij dat je sneller kan werken en daardoor meer tijd over houdt voor de complexere uitdagingen. Dat is een mooi resultaat.

Codeium Enterprise: Een Waardige Concurrent
Parallel hebben we Codeium getest. Een vergelijkbare tool, ontwikkeld door een team van Exafunction. Zij willen hun code-assistent zo goedkoop mogelijk aanbieden en daarnaast bieden ze ook een gratis versie aan. Wij hebben de Enterprise versie getest.

De test:
Deze code-assistent blijkt net zo effectief in het bieden van de gewenste functionaliteiten. Wat ons opviel, is dat Codeium niet alleen goedkoper is dan GitHub Copilot, maar ook extra functionaliteiten biedt. Een refactor functionaliteit om je code te herstructureren, verbeteren en zo de leesbaarheid te verhogen. En betere monitoringmogelijkheden: met Codeium kunnen we precies zien hoeveel het wordt gebruikt binnen het team en hoeveel tijd er hiermee wordt bespaard.

Onze bevindingen in de battle tussen Copilot en Codeium hebben we voor je op een rij gezet.

Conclusie
Zowel GitHub Copilot als Codeium hebben bewezen een waardevolle aanvulling te zijn voor elke developer. Copilot blinkt uit in het ondersteunen van documentatietaken en het automatisch aanvullen van code, terwijl Codeium vergelijkbare functionaliteiten heeft tegen lagere kosten maar mét een betere monitoringtools. Om deze reden hebben we besloten Codeium te integreren, waarbij we uiteraard de nodige privacy- en beveiligingscontroles hebben uitgevoerd.

Extra tip: je kunt Codeium ook installeren als Chrome-extensie zodat je deze ook kunt gebruiken in Databricks, Google Colab en Jupyter notebooks.

VRAGEN?

Neem contact met ons op

Younes Seghrouchni

020-3031414