"Een verbeterde doorstroming op de spoedeisende hulp, door onze AI-oplossing die voorspelt of een patiënt moet worden opgenomen"

Introductie

Het St Antonius ziekenhuis is een Topklinisch Ziekenhuis die graag het verschil maakt.

We horen het elke dag: de zorg moet anders. Bij het St. Antonius Ziekenhuis geven ze graag vorm aan hoe dat ‘anders’ eruitziet. Gezonde ambitie noemen ze dat.

Ze willen leren, verbeteren en innoveren. Niet door erover te praten, maar door het gewoon te doen. Zo lopen ze voorop in zorgdigitalisering en het samen beslissen tot passende zorg. En bereiden ze de zorg én zichzelf voor op de toekomst.

Klant

St Antonius

Tools/Technieken

Services

Data Science & AI

Branche

Healthcare

De doelgedreven data-oplossing

De drukte op de spoedeisende hulp (SEH) is een grote uitdaging en heeft effect op de zorg, werkdruk en patiënttevredenheid. Het doel van dit project is om de doorstroming op de SEH te verbeteren, door het opnameproces eerder te starten. Om dit te bereiken hebben we, als onderdeel van het AI-team van het St Antonius Ziekenhuis een algoritme ontwikkeld, dat de artsen van het St Antonius Ziekenhuis kan ondersteunen bij de beslissing of een patiënt naar huis kan of moet worden opgenomen. Door afdelingen op tijd te informeren over een mogelijke nieuwe opname kunnen zij eerder voorbereidingen treffen en kan een patiënt eerder van de SEH naar de afdeling. 

‘Professionele samenwerking met gedreven vakmensen’
 

Marleen Vreeburg
SEH arts - St Antonius
Cases

Bekijk ook andere cases,

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Wat wil jij dat data doet?

Adres:
Donker Curtiusstraat 23C
1051 JM Amsterdam
Contact:

© 2024 Data Science Lab. All rights reserved. Design & Development by Yourtechclub