Dataplatform

Data platform

Jij wilt toch ook alles uit je data halen? Een dataplatform is het fundament van jouw datagedreven organisatie.

Voordelen

Doelgedreven dataplatform

Een dataplatform is een centrale hub waar alle gegevens van een organisatie samenkomen, worden opgeslagen en geanalyseerd. Met een dataplatform kun je betere beslissingen nemen, processen optimaliseren en nieuwe mogelijkheden ontdekken door gebruik te maken van de enorme hoeveelheid gegevens die je verzamelt.

Single Source of Truth (SSOT)

Een databron die iedereen binnen de organisatie kan gebruiken. Er is één waarheid. Je kan hierdoor goed geïnformeerde beslissingen nemen.

Efficiënt, lagere kosten en betrouwbaarheid

Door je data te stroomlijnen, zorg je voor eenvoud en uiteindelijk voor efficiëntie. Je zal zien dat je hierdoor uniforme processen krijgt. Door je beheer goed te regelen, zorgt dit niet alleen voor betrouwbaarheid, maar uiteindelijk ook voor lagere kosten.

Schaalbaar

Wil je nieuwe databronnen ontsluiten? Dat kan nu heel eenvoudig!

Ervaring

Zo doen wij dat,

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.

Details

Zo doen wij dat,

Van jouw doelen bepalen tot 3 typen dataplatformen.

Wat zijn jouw doelen?

Het bouwen van een dataplatform begint met het bepalen van jouw doelen en ambities. Welke vragen wil jij beantwoorden met jouw data? Welke inzichten wil jij uit de data halen? Hoe kan data helpen om jouw doelen te bereiken? 

Eerst een use-case, dan een dataplatform

Het ontwikkelen van alleen een dataplatform levert niet direct zichtbare waarde op voor de organisatie. Vandaar dat wij altijd eerst een use-case (dataproduct) realiseren, daarna breiden we het dataplatform stap voor stap uit. Door het continu opleveren van dataproducten en verder ontwikkelen van het dataplatform houden we het pragmatisch en heb je snel resultaat.  

Dataplatform en beheer

We werken aan snelle en efficiënte implementatie. Dat heeft voordelen in gebruik, beheersbaarheid en kosten.  

Zo kost het implementeren en beheren van een cloud-infrastructuur vaak veel tijd en geld. Onze eigen DSL-infrastructuur (as code) is een kant-en-klare oplossing die jouw infrastructuur snel realiseert, in dagen in plaats van weken. Je kan altijd verder uitbreiden. Onze oplossing is flexibel en schaalbaar.  

Beheer en onderhoud van je dataplatform? DSL doet dat. Wij hebben standaard servicecontracten waarmee we de continuïteit van de platformen garanderen. Het resultaat: een platform waarmee jij je doelen bereikt.   

Wij hebben drie typen dataplatformen: van Essential, Advanced tot aan Pro. Alle dataplatformen zijn bij ons in beheer, zodat jij er geen omkijken naar hebt. 

Essential, advanced, pro

01 Essential: Dit is de standaardversie van het platform, ontworpen voor gebruikers die alleen de kernfunctionaliteiten nodig hebben. Ideaal voor organisaties die net beginnen met het gebruik van dataplatformen. 

02 Advanced: Deze versie heeft meer geavanceerde functies, geschikt voor organisaties met ervaring in het gebruik van dataplatformen en die de capaciteiten willen uitbreiden. 

03 Pro: Deze versie biedt de meest uitgebreide functies, ontworpen voor organisaties die de meest geavanceerde data-oplossingen en optimale prestaties nodig hebben. 

Meer weten?

Blog

Blogs over dataplatform,

Lees hier onze laatste blogs over data strategy, data engineering en data science & AI.

Als organisatie weet je dat je iets moet doen met de beschikbare data. De zin “Misschien moeten we iets met data” horen…

De Floating Farm in Rotterdam is de eerste drijvende boerderij ter wereld. De prioriteiten zijn dierenwelzijn, circulariteit, duurzaamheid en innovatie. Voor ons eens interessant om te onderzoeken…

Large language models (LLMs) als ChatGPT zijn populair. Niet alleen voor persoonlijk gebruik, maar ook binnen organisaties. Bedrijfsdocumenten doorzoeken voor specifieke informatie,…

Wat wil jij dat data doet?

Deze organisaties doen dat.
Adres:
Contact:

© 2024 Data Science Lab. All rights reserved. Design & Development by Yourtechclub