"De ‘nieuwe Max Verstappen’ ontdekken door de inzet van data en slimme algoritmes."

Introductie

Van Amersfoort Racing is een Nederlands raceteam dat actief was in de Formule 3 en actief was in de Formule 4. VAR werd in 1975 opgericht door Frits van Amersfoort. Het team heeft inmiddels 13 nationale en internationale kampioenschappen gewonnen.

Klant

Van Amersfoort Racing

Tools/Technieken

Dash - Python

Services

Data Science & AI

Branche

Auto racing

De doelgedreven data-oplossing

Van Amersfoort Racing is een Nederlands raceteam dat actief is in de opstapklassen van de Formule 1. Al sinds 1975 helpen ze jonge coureurs op weg naar een succesvolle carrière in de autosport. En met succes: onze eigen Max Verstappen is onder de vleugels van Frits van Amersfoort ‘groot’ geworden. Het vinden van zulke getalenteerde coureurs is een uitdaging want net als op de baan wil je de concurrentie continu een stap voor zijn. Samen ontwikkelen we daarom een slimme tool waarin Van Amersfoort Racing makkelijk jonge coureurs kan volgen en vergelijken. Lukt het ons algoritme om de ‘nieuwe Max Verstappen’ te vinden? 

“Our connection with Data Science Lab comes from Claudia, who did an internship at Van Amersfoort Racing several years ago. The results of her machine learning project left everyone impressed. When the time came to follow up on this idea we knew who to contact! We are very happy with our collaboration and confident this will be a very powerful tool in our search for talented young drivers.”

Francisco Freitas
Sporting Affairs Business Development - Van Amersfoort Racing (VAR)
Cases

Bekijk ook andere cases,

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Wat wil jij dat data doet?

Adres:
Donker Curtiusstraat 23C
1051 JM Amsterdam
Contact:

© 2024 Data Science Lab. All rights reserved. Design & Development by Yourtechclub