"Efficiënter gebruik van de ruimte in de Amsterdamse haven door onze slimme tool die inzicht geeft in het gebruik van ligplaatsen"

Introductie

Port of Amsterdam beheert en ontwikkelt één van Europa’s grootste zeehavens: de haven van Amsterdam. De haven van Amsterdam maakt deel uit van de regio Zeehavens Amsterdam, bestaande uit de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en Velsen/IJmuiden. De Amsterdamse haven is daarvan veruit de grootste.

Klant

Port of Amsterdam

Tools/Technieken

Databricks, real-time data, Power BI

Services

Data Engineering

Branche

Maritime Transportation

De doelgedreven data-oplossing

Een belangrijke kerntaak is het onderhouden en vernieuwen van de infrastructuur voor schepen, zoals de ligplaatsen. Dat is een behoorlijke uitdaging in een havengebied waar de ruimte schaars is. Samen met Port of Amsterdam ontwikkelden we daarom een slimme tool die het historische gebruik van de ligplaatsen meet en inzichtelijk maakt. Met deze inzichten kunnen beleidsmakers beslissingen nemen over het groeien of krimpen van het aantal ligplaatsen voor bepaalde type schepen. Dankzij onze samenwerking kan dat op basis van cijfers in plaats van alleen een onderbuikgevoel.

Cases

Bekijk ook andere cases,

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Wat wil jij dat data doet?

Adres:
Donker Curtiusstraat 23C
1051 JM Amsterdam
Contact:

© 2024 Data Science Lab. All rights reserved. Design & Development by Yourtechclub