"Genoeg voer voor de koeien zonder voerverspilling dankzij computer vision"

Introductie

De Floating Farm in Rotterdam is de eerste drijvende boerderij ter wereld. De prioriteiten zijn dierenwelzijn, circulariteit, duurzaamheid en innovatie. Gezond voedsel produceren in steden, dicht bij de consument. Dat noemen zij Transfarmation’. Vanuit ons Data For Good label dragen wij bij aan deze transfarmation 

Klant

Floating Farm

Tools/Technieken

Computer Vision – Image Classification – Realtime - Python

Services

Data Science & AI

Branche

Farming

De doelgedreven data-oplossing

Het doel is inzicht te krijgen in het voerproces om zo het proces te kunnen optimaliseren en uiteindelijk verspilling van voer tegen te gaan. Floating Farm staat voor circulair boeren: een groot deel van het dieet van de koeien bestaat uit organische reststromen afkomstig uit de stad. Zo krijgen onze koeien bierbostel gevoerd van een aantal Rotterdamse brouwerijen, zemelen van Schiedamse molens, gras van sportvelden in de buurt en aardappelschillen van een lokale verwerker. 

“Zo leuk om vanaf het begin betrokken te zijn bij dit Data for Good project. Een end-to-end dataoplossing, van het zelf ophangen en installeren van de camera’s tot aan de implementatie van ons computer vision model.”

Nicole van de Weijer
Data Scientist - Data Science Lab
Cases

Bekijk ook andere cases,

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Wat wil jij dat data doet?

Adres:
Donker Curtiusstraat 23C
1051 JM Amsterdam
Contact:

© 2024 Data Science Lab. All rights reserved. Design & Development by Yourtechclub