Services

Data Engineering

Onze experts ontwerpen én implementeren cloud-oplossingen die jouw data vastleggen, transformeren, analyseren en beveiligen. Dit doen wij met de best passende tools en technieken, gecombineerd met maatwerk. Zodat jij alles uit je data kunt halen.

Data Engineering
Data Engineering
Data Engineering
Onze aanpak

Zo werken wij,

Wij werken met een use case-gedreven aanpak, zodat je snel concreet resultaat behaalt. Altijd vanuit onze technische visie.

01

Focus op resultaat

Je wilt een duidelijke return on investment op de oplossing die wij voor je ontwikkelen? Onze klanten maken een duidelijke stap vooruit, ze worden efficiënter en effectiever.

02

End-to-end data-oplossingen

We geloven in doelgedreven end-to-end data-oplossingen. Wanneer je enkel het fundament hebt, heb je nog geen huis. Je wilt bijvoorbeeld op je dataplatform ook je BI-dashboards en Data Science & AI kunnen aansluiten.

03

Technical excellence

Wij weten wat wijsheid is. Onze experts hebben de technische kennis, ervaring en een sterke focus op kwaliteit. We werken met de meest geavanceerde tools en technieken en kiezen altijd de best passende techniek voor jouw organisatie. Dit hoeven niet altijd de nieuwste technieken te zijn.

De voordelen

Waarom?

Je bouwt toch ook een huis zonder fundament? Dit geldt ook voor data. Data engineering is een essentieel onderdeel voor het behalen van jouw mijlpalen. Eerst een stevig fundament, daarna uitbouwen. Op onderbuikgevoel, kom je misschien een heel eind, maar je wilt toch meer dan een goed gevoel?

Single Source of Truth (SSOT)
Een SSOT zorgt ervoor dat iedereen binnen de organisatie toegang heeft tot dezelfde data. Zo werkt iedereen met dezelfde en juiste gegevens. Wij noemen dit ook wel één versie van de waarheid. Dit voorkomt dubbel werk, vermindert fouten en verbetert de besluitvorming.
Data security
we willen je data beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en ervoor zorgen dat de manier waarop we gegevens verwerken voldoen aan de regels zoals Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Better safe than sorry.
Schaalbaarheid
Als je groeit en meer data genereert, zorgen we ervoor dat je infrastructuur schaalbaar is. We ontwerpen systemen die grote volumes gegevens aankunnen en meegroeien met de behoeften van jouw organisatie, zodat jij alles eruit kan halen wat erin zit.
Datakwaliteit
Garbage in, garbage out. We zorgen ervoor dat je data schoon, nauwkeurig en up-to-date blijft door controles en validaties toe te passen. Hierdoor is de kwaliteit van je data consistent en betrouwbaar. Geen beslissingen meer op onderbuikgevoel.
Data-integratie
Of het nu gestructureerde gegevens zijn uit databases of ongestructureerde gegevens zoals tekstbestanden. Al je beschikbare data wordt zo geïntegreerd, zodat je er goed mee kan werken.
Technologieën

Meer weten over,

Cases

Waar we dat doen,

Bekijk onze doelgedreven data-oplossingen.

DSL SVG
Podcast

De Databar

Welkom bij de Databar. De Nederlandstalige podcast over Data Science & AI. Robert van Straalen (Lead Data Scientist), Cees Kaandorp (Data Scientist) en Sam van der Voort (Data Scientist) nemen je mee in de wereld van Data Science & AI, ze bespreken wat hun opvalt, duiken af en toe de techniek in maar gaan vooral graag in gesprek met leuke gasten.

De Databar 18 - Data Democratization

Dit keer in de databar gaan we het hebben over data democratization. Een mond vol, daar laten we het dan ook bij. Veel luisterplezier.

De Databar 17 - Handige Python Packages

Cees, Robert en Sam duiken deze aflevering de techniek in. We gaan het hebben over Python Packages. Packages die je misschien (nog) niet kent en super handig zijn. Veel luisterplezier!

De Databar 16 - Data & AI Trends voor 2024

Welkom bij de eerste aflevering van 2024, schuif lekker aan. We gaan vooruit blikken en Data & AI trends voorspellen voor dit kersverse jaar 2024. Wordt dit nou echt het jaar van de zelfrijdende auto’s? Wat gaan we horen van augmented analytics? Er komen allemaal nieuwe tools/ toepassingen, welke blijven plakken?

De Databar 15 - Eindejaarsspecial 2023

Wat een jaar, 2023, een AI hype jaar. We bespreken wat we allemaal hebben meegemaakt en blikken terug op onze voorspelling in de vorige eindejaarspodcast van 2022!

De Databar 14 - Data Strategie

De R zit in de maand het is guur, nat en winderig buiten hoogste tijd om eens lekker binnen onze podcast te luisteren. We gaan het hebben over data strategie met onze data strategen of ook wel, data innovatie consultants, analytics translators, programma managers, product owners 😉

De Databar 13 - LMM veiligheidsrisico’s

In deze aflevering van de Databar schuiven Manouk Draisma en Jakob Cassiman aan. Allebei entrepreneurs die zich verdiepen in LLM’s en vooral in de veiligheid hiervan. Wat voor veiligheidsrisico’s zijn er? Denk aan datalekken en prompt hacking.

De Databar 12 - De toenemende rol van Engineering ten opzichte van Data Science

Duik dieper in de evoluerende wereld van data engineering met Job, Robert en onze eigen data engineer Wink! In deze boeiende aflevering verkennen zij de essentie van data engineering, de nauwe band met data science en de toekomstige ontwikkelingen van het werkveld.

De Databar 11 - De Data Scientist Essentials

De werkomgeving speelt een cruciale rol in het succes van een data scientist. Maar wat maakt een werkplek echt ideaal? Job, Sam en Robert verkennen de verschillende aspecten, van de fysieke omgeving tot de technologische hulpmiddelen die essentieel zijn voor het uitvoeren van complexe analyses en modelleringen.

Blog

Blogs over Data Engineering

Lees hier onze laatste blogs over data strategy, data engineering en data science & AI.

De Floating Farm in Rotterdam is de eerste drijvende boerderij ter wereld. De prioriteiten zijn dierenwelzijn, circulariteit, duurzaamheid en innovatie. Voor ons eens interessant om te onderzoeken…

Large language models (LLMs) als ChatGPT zijn populair. Niet alleen voor persoonlijk gebruik, maar ook binnen organisaties. Bedrijfsdocumenten doorzoeken voor specifieke informatie,…

Als organisatie weet je dat je iets moet doen met de beschikbare data. De zin “Misschien moeten we iets met data” horen…

Wat wil jij dat data doet?

Deze organisaties doen dat.
Adres:
Donker Curtiusstraat 23C
1051 JM Amsterdam
Contact:

© 2024 Data Science Lab. All rights reserved. Design & Development by Yourtechclub