Services

Data Strategy

Wij geloven in doelgedreven data-oplossingen. Eerst een doel, dan de data. Onze datastrategen zorgen ervoor dat jouw organisatie datagedreven wordt. Ze maken doelen concreet, spotten kansen en zorgen dat de juiste mensen, systemen en technieken samenkomen om zo de beste oplossing te realiseren.

Data Strategy
Data Strategy
Data Strategy
Onze aanpak

Eerst een doel, dan de data

Het team is de ontbrekende schakel tussen de doelen van jouw organisatie en onze data-oplossingen. Zo gaan we samen voor concreet resultaat. Efficiënter en effectiever, met ons maak je een serieuze stap vooruit.

01

Doel bepalen

Wanneer je een doel hebt, kun je ergens naartoe werken. Voor ons is het doel essentieel om waarde te creëren voor jouw organisatie.

02

Wij weten wat wijsheid is

Ons Data Strategy team maakt een plan om met data jouw doel te behalen. We snappen als geen ander dat het niet alleen een technische uitdaging is, maar dat het ook een cultuurverandering vereist. Je hebt een organisatiebrede strategie nodig.

03

Doelgedreven data-oplossing

Een data-oplossing op basis van de beste technieken is het antwoord, maar altijd bedacht met een duidelijk doel voor ogen.

04

Eruit halen wat erin zit

Ambities waarmaken. Alles uit je data, team en organisatie halen.

DSL gradient
De voordelen

Waarom?

Iedereen heeft het wel eens voorbij horen komen: ‘Misschien moeten we iets met data’. Elke organisatie heeft data. Waar het echt om gaat is: wat doe je ermee? Onze datastrategen helpen je hierbij.

Voordeel 5
Met onze juiste aanpak en oplossingen bereiken we samen de stip op jouw horizon. Zo maken we jouw ambities waar en haal je alles uit je data, team en organisatie.
Voordeel 4
Met onze experts, systemen en data-oplossingen kom je precies tot de inzichten die je nodig hebt.
Voordeel 3
Minder beslissingen op basis van gevoel of onderbuik, meer geïnformeerde beslissingen.
Voordeel 2
Onze klanten zien een duidelijke return on investment van de oplossingen die wij voor ze ontwikkelen. Ze worden efficiënter, effectiever en maken een serieuze stap vooruit.
Voordeel 1
Als je niet weet wat je aan het oplossen bent, dan gaat alleen data je dat antwoord niet geven.
DSL gradient
Cases

Waar we dat doen,

Bekijk onze doelgedreven data-oplossingen.

DSL SVG
Podcast

De Databar

Welkom bij de Databar. De Nederlandstalige podcast over Data Science & AI. Robert van Straalen (Lead Data Scientist), Cees Kaandorp (Data Scientist) en Sam van der Voort (Data Scientist) nemen je mee in de wereld van Data Science & AI, ze bespreken wat hun opvalt, duiken af en toe de techniek in maar gaan vooral graag in gesprek met leuke gasten.

De Databar 18 - Data Democratization

Dit keer in de databar gaan we het hebben over data democratization. Een mond vol, daar laten we het dan ook bij. Veel luisterplezier.

De Databar 17 - Handige Python Packages

Cees, Robert en Sam duiken deze aflevering de techniek in. We gaan het hebben over Python Packages. Packages die je misschien (nog) niet kent en super handig zijn. Veel luisterplezier!

De Databar 16 - Data & AI Trends voor 2024

Welkom bij de eerste aflevering van 2024, schuif lekker aan. We gaan vooruit blikken en Data & AI trends voorspellen voor dit kersverse jaar 2024. Wordt dit nou echt het jaar van de zelfrijdende auto’s? Wat gaan we horen van augmented analytics? Er komen allemaal nieuwe tools/ toepassingen, welke blijven plakken?

De Databar 15 - Eindejaarsspecial 2023

Wat een jaar, 2023, een AI hype jaar. We bespreken wat we allemaal hebben meegemaakt en blikken terug op onze voorspelling in de vorige eindejaarspodcast van 2022!

De Databar 14 - Data Strategie

De R zit in de maand het is guur, nat en winderig buiten hoogste tijd om eens lekker binnen onze podcast te luisteren. We gaan het hebben over data strategie met onze data strategen of ook wel, data innovatie consultants, analytics translators, programma managers, product owners 😉

De Databar 13 - LMM veiligheidsrisico’s

In deze aflevering van de Databar schuiven Manouk Draisma en Jakob Cassiman aan. Allebei entrepreneurs die zich verdiepen in LLM’s en vooral in de veiligheid hiervan. Wat voor veiligheidsrisico’s zijn er? Denk aan datalekken en prompt hacking.

De Databar 12 - De toenemende rol van Engineering ten opzichte van Data Science

Duik dieper in de evoluerende wereld van data engineering met Job, Robert en onze eigen data engineer Wink! In deze boeiende aflevering verkennen zij de essentie van data engineering, de nauwe band met data science en de toekomstige ontwikkelingen van het werkveld.

De Databar 11 - De Data Scientist Essentials

De werkomgeving speelt een cruciale rol in het succes van een data scientist. Maar wat maakt een werkplek echt ideaal? Job, Sam en Robert verkennen de verschillende aspecten, van de fysieke omgeving tot de technologische hulpmiddelen die essentieel zijn voor het uitvoeren van complexe analyses en modelleringen.

Blog

Blogs over Data Strategy

Lees hier onze laatste blogs over data strategy.

Als organisatie weet je dat je iets moet doen met de beschikbare data. De zin “Misschien moeten we iets met data” horen…

Organisaties zijn voortdurend op zoek naar manieren om voorop te blijven lopen. Dat kan op allerlei manieren, maar sinds we bewust data…

GitHub Copilot is een hot topic onder ontwikkelaars, als DSL kunnen we hier niet aan voorbijgaan. Als dataliefhebbers zijn we altijd op…

Wat wil jij dat data doet?

Deze organisaties doen dat.
Adres:
Donker Curtiusstraat 23C
1051 JM Amsterdam
Contact:

© 2024 Data Science Lab. All rights reserved. Design & Development by Yourtechclub