R

 R wordt tegenwoordig veel gebruikt als statistische programmeertaal bij het analyseren van data en bij machine learning. In deze cursus worden de basisbeginselen van R uitgelegd aan de hand van concrete voorbeelden en codes. 

Voor iedereen die nu veel met Excel werkt en tegen de grenzen van de mogelijkheden aanloopt, is deze cursus zeer geschikt. Je leert omgaan met grote hoeveelheden data, leert hoe je zaken inzichtelijk maakt, wat je met de data hebt gedaan en hoe je dit visualiseert. Ook leer je data science vraagstukken herkennen en kun je zelf de eerste analyses doen en algoritmes maken. Je leert hoe je inhoudelijk en technisch kunt sparren met je data science team om zo de waarde uit de data te halen. Je hebt na 3 dagen genoeg bagage om de wereld van online cursussen, tutorials, github en stackoverflow in te duiken.

We gaan vanaf het begin direct aan de slag met R-code en volgen daarbij de algemene methodiek in data science. We kijken naar het opzetten van een R omgeving in RStudio, leren de basisconcepten, zien hoe we data kunnen importeren, opschonen en transformeren. Hierna kijken we naar de toepassingen van machine learning zoals het maken van regressieanalyses, classificeren en het clusteren van data. Je leert wat de mogelijkheden zijn wat betreft het visualiseren van data met bijvoorbeeld ggplot, RShiny en plotly. Op deze manier heb je in drie dagen voldoende hands-on kennis en voorbeelden om te beginnen met eenvoudige analyses in R en heb je de basisbeginselen om zelfstandig meer geavanceerde cursussen te volgen. 

Brochure bekijken

Interesse of vragen?